Entreekaarten herfst en winter Caminito del Rey in de verkoop

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 om 07:27


MÁLAGA – Sinds 12 uur dinsdagmiddag zijn de entreekaarten voor de herfst- en wintermaanden voor de Caminito del Rey in Álora in de verkoop gegaan. Het gaat om de kaarten voor de maanden november, december in 2018 en januari, februari en maart in 2019. Wees er echter wel snel bij want de beste dagen en mooiste tijden zijn altijd snel weg.

Zoals altijd zijn deze kaarten aan te schaffen voor 10 euro per stuk via de website  caminitodelrey info. De reden dat men de verkoop nu al open zet, wat eerder is dan normaal, is dat de geïnteresseerden zo beter hun reizen naar dit gebied kunnen voorbereiden. Het is ook mogelijk om voor 18 euro een entreekaart met gids te bestellen. Daarnaast heeft de shuttlebus een kostprijs van 1,55 euro per kaartje.

Er zijn door de organisatie meer dan 115.000 entreekaarten in de verkoop gegaan. Men verwacht dit jaar opnieuw af te sluiten met een record aan bezoekers waarbij dat aantal boven de 300.000 zal komen te liggen.

Website voor de kaartverkoop: caminitodelrey.info

 

Spaanse wandelaars

Volgens de organisatie van de Caminito del Rey wordt de top 10 lijst aangevoerd door Andalusiërs uit verschillende provincies gevolgd door inwoners van de provincie Málaga en dan de Catalanen.

De grootste groep in Andalusië wonende wandelaars waren de inwoners van de provincie Málaga zelf maar deze worden gevolgd door de inwoners van de provincie Sevilla en daarna de provincies Cádiz, Granada en Córdoba.

Na de Catalanen staan de inwoners van de acht provincies in de deelstaat Castilla y León op de lijst gevolgd door de Basken, inwoners van Murcia, Comunidad Valenciana, Galicië en Castilla-La Mancha.

 

Nederlanders

Naast de Spanjaarden zijn er uiteraard ook veel buitenlandse geïnteresseerden naar de Caminito del Rey gekomen waarbij er 65 nationaliteiten zijn geregistreerd. De grootste groep buitenlanders die de wandeling in het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied loopt zijn de Nederlanders gevolgd door de Britten, Fransen, Duitsers en de Belgen.

Daarna volgen wandelaars uit zo’n beetje alle Europese landen zoals Portugal, Ierland, Italië en ook de Scandinavische landen. Ook zijn er veel wandelaars afkomstig uit Japan, Zuid Korea, China, Maleisië, Koeweit en de Verenigde Staten.

Dit waren weliswaar cijfers voor 2017 maar dat zal niet veel anders zijn voor dit jaar, iets wat we pas begin volgend jaar zullen weten.


ACSI Kampeerreizen